KNVB deelt boete uit aan Roda

De KNVB heeft Roda JC een boete van 5000 euro opgelegd.
Roda krijgt die boete omdat de club een betalingsachterstand bij de Belastingdienst niet op tijd heeft gemeld aan de voetbalbond.

Betalingsafspraak

Roda-directeur Wim Collard laat weten dat het gaat om een betalingsachterstand die in maart vorig jaar gemeld had moeten worden.
Marcel van den Bunder was toen algemeen directeur. Hij is volgens Collard verantwoordelijk voor de fout. “Bij de opmaak van de jaarrekening is dit gerapporteerd aan de KNVB. Wij hebben een betalingsafspraak met de fiscus, die we tot op heden netjes nakomen.”

Betalingsachterstand

Het is niet de eerste keer dat Roda om deze reden een boete krijgt. In mei 2013 moest de club ook 5000 euro betalen omdat een betalingsachterstand niet was gemeld.
In de licentie-eisen van de KNVB staat dat clubs geen betalingsachterstand bij de Belastingdienst mogen hebben. Als een club toch te laat is met betalen, moet dat binnen een maand gemeld worden aan de voetbalbond. Roda heeft dat dus niet gedaan.

Jaarstukken

Anderhalve maand geleden kreeg Roda ook een boete van de KNVB, toen voor het niet op tijd (volledig) indienen van de jaarstukken.