'Provincie gaat niet meebetalen om Dumoulin te laten starten'

© Twitter/Team Sunweb
"Wij gaan als Provincie echt niét meebetalen om Tom Dumoulin te laten starten in de Ridderronde in Maastricht." Dat zei gedeputeerde Ger Koopmans in de wielertalkshow Tour de L1mbourg op L1 TV.
Het is nog niet duidelijk of de wielrenner uit Maastricht deelneemt aan het criterium op 2 augustus. Om de nek van de Giro-winnaar hangt namelijk een prijskaartje van zo'n 32.000 euro. En dat geld heeft de organisatie nog niet bij elkaar.

Portemonnee

"Het is simpel. Tom Dumoulin is een hele, hele grote renner. En hij is een Maastrichtenaar. Dan kan het niet anders zijn dat de organisatie van de Ridderronde samen met een aantal mensen in die stad ervoor zorgt dat de portemonnee getrokken wordt voor wat Tom waard is. En het is niet een klein beetje, maar dat is gewoon wat Dumoulin waard is", zegt Koopmans stellig.

Helft van het geld

Tom Dumoulin wil zelf wel heel graag in de koers rijden, maar hij is niet van plan onder zijn prijs in actie te komen. "Als ik voor de helft van het geld ga rijden, dat kan ik het gewoon niet doen. Dan heb ik volgend jaar een probleem met andere criteriums", aldus Dumoulin eerder.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.