Roy Curvers wijst rookie Mike Teunissen de weg in Tour

© iStock
Wielrenners Roy Curvers uit Roggel en Mike Teunissen uit Ysselsteyn zijn dit jaar dé Limburgse troeven voor de Tour de France.
Curvers, die zijn 6e Tour de France rijdt, heeft de taak om zijn teamgenoot wegwijs te maken in het circus dat de wielerronde zal zijn.

Rustig blijven

Mike Teunissen doet voor het eerst mee aan de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. "We hebben heel veel ervaren mannen erbij. Het is voor mij wel nieuw maar die mannen kunnen mij perfect wegwijs maken." Roy Curvers, de wegkapitein van Team Sunweb, heeft daar alle vertrouwen in. "Er komt qua randzaken veel meer op hem af. Dat moet je vooral ondergaan en rustig blijven. Daarin zie ik voor Mike geen problemen."

Teambelang voorop

De twee Limburgse renners gaan niet naar Frankrijk om ritwinsten te behalen. Het zijn vooral knechten van sprinter Michael Matthews. Het teambelang staat dus voorop bij Teunissen en Curvers. "Mijn persoonlijke doel is gelijk aan het teamdoel", zegt Roy Curvers. "Mijn steentje bijdragen aan het dagsucces dat we hopen te behalen."

Ritzege

Ook Teunissen dicht zichzelf geen kansen op ritwinst toe: "Twee jaar geleden in de Vuelta probeerde ik eens mee te doen voor het dagsucces maar dat viel vies tegen. Eerst maar eens zorgen dat we een paar goede sprints rijden en dan kunnen we altijd nog kijken."