Judoka Franssen: 'Ik ben mijn grootste concurrent'

© Kim Langeslag (L1)
Juul Franssen uit Reuver komt in de eerste ronde op het WK in Azerbeidzjan niet in actie. Ze is vrijgeloot.
In de tweede ronde treft ze de winnaar van de partij tussen de Italiaanse Edwina Gwend en Mungunchimeg Baldorj uit Mongolië.

Zelf grootste concurrent
De judoka trof de Italiaanse al drie keer op internationale toernooien. Alle drie de partijen werden gewonnen door Franssen. Tegen de Mongoolse heeft ze nog geen officiële wedstrijden gejudood. De 28-jarige judoka komt uit in de klasse tot 63 kilogram. "Ik denk dat op dit moment de grootste concurrent ikzelf ben." Franssen doelt daarmee op de druk die op haar schouders ligt. "Ik wil het heel graag goed doen. Dus ik hoop dat het zondag allemaal goed in het koppie zit."

Rentree op WK
Franssen ontloopt tot de halve finale de wereldkampioen Clarisse Agbegnenou en wereldkampioen Tina Trstenjak. De Reuverse maakt haar rentree op het WK. Vorig jaar werd ze niet geselecteerd vanwege een conflict met de Judobond. Toen werd ze uitgesloten van internationale wedstrijden.

Donderdag begint het WK in Baku met de lichtgewichten. Franssen komt zondag in actie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!