Supportersrellen in rust MVV-Roda JC, duel tijdlang stil

Rellen in de rust van het play-off-duel tussen MVV en Roda JC. © 1Limburg
Supporters van beide clubs hebben zich ernstig misdragen in de rust van de wedstrijd MVV-Roda JC.
In een hoek van het stadion kwamen fans het veld op. Er werd over en weer geslagen en met voorwerpen gegooid, waaronder stokken. Het leek erop dat MVV-supporters de meeste problemen veroorzaakten.

Voorzitter

De stadionspeaker riep de onruststokers op het veld niet meer te betreden en te stoppen met het geweld, anders zou de wedstrijd worden gestaakt. De tweede helft kon door het geweld pas met een halfuur vertraging van start gaan. Voorzitter Bert Kersten van MVV en enkele spelers begaven zich naar de hoek waar het gedoe zich afspeelde, en probeerden de heethoofden van het veld te krijgen.
Spelers
Tijdens de eerste helft waren er al voorwerpen gegooid naar spelers van Roda, toen die bijvoorbeeld een corner wilden nemen.

Geen politie
Er was geen politie om de onruststokers aan te pakken; die klus kwam op de schouders van een aantal stewards neer. Opvallend was dat een aantal fans gemaskerd was. 's Middags in de stad liepen er ook al MVV-fans met bivakmutsen.
Klootzakken
"Ik hoop dat we ze goed in beeld hebben gekregen, dit stelletje klootzakken", zei MVV-voorzitter Kersten voor de camera van Fox Sports. Volgens hem waren er ook aanhangers van 'andere clubs' bij de rellen betrokken. Welke clubs dat zijn, vertelde hij niet. Wel zei Kersten dat hij niemand wil vrijpleiten.

Idioten
MVV-trainer Ron Elsen noemde de relschoppers na afloop 'idioten'. Hij wilde er niet meer over zeggen. "Ik heb er geen grip op".
© 1Limburg
© 1Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!