Sterkhouder sluit vertrek bij Roda JC niet uit

© ANP
De kans is aanwezig dat middenvelder Simon Gustafson (22) na de winterstop niet meer voor Roda JC speelt. Zijn broodheer, Feyenoord, heeft de mogelijkheid om de Zweed in de winter terug te halen.
Dat vertelt de smaakmaker van Roda JC in gesprek met het Zweedse Fotbollskanalen.Tobbend Feyenoord

Regerend landskampioen Feyenoord maakt een moeilijk seizoen door. De Rotterdamse club moet het voorlopig doen met een zesde plaats op de ranglijst. Daarnaast schreeuwt het publiek van de kampioen om creativiteit en scorend vermogen op het middenveld. Daarmee komt Gustafson weer in beeld.


Seizoen afmaken

De Zweed is weliswaar voor een volledig seizoen verhuurd aan Roda JC, maar de landskampioen heeft de optie om dat contract in de winter te ontbinden. "Momenteel speelt er nog niets. Die optie is in het contract opgenomen voor het geval er personele problemen zouden ontstaan bij Feyenoord. Het idee is om het seizoen bij Roda JC af te maken, maar je weet het nooit."


Champions League

Gustafson snapt niets van de slechte prestaties van Feyenoord dit seizoen. "Ze hebben zware wedstrijden gespeeld in de Champions League. Maar het is moeilijk om er een vinger achter te krijgen. Ik heb nog geregeld contact met de technische staf en de spelers van de club en ik heb er vertrouwen in dat het wel weer goed komt."


Smaakmaker

In Kerkrade is Gustafson één van de weinige lichtpuntjes van het seizoen. De Zweed was in de laatste twee wedstrijden drie keer trefzeker, scoorde in totaal vijfmaal en was twee keer de aangever bij een doelpunt. In alle zestien competitiewedstrijden stond hij aan de aftrap. Daarnaast startte hij in beide bekerwedstrijden.