'Verstappen moet meer respect voor teamgenoot hebben'

© 1Limburg
De crash tijdens de Grand Prix van Bakoe tussen Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo houdt de gemoederen flink bezig. Volgens F1-analist Xavier Maassen waren beide coureurs schuldig.
"Ik denk dat beide rijders fout waren", zegt Maassen.

Veel trucjes
"Ricciardo rijdt gewoon op Max Verstappen en dan maak je altijd de fout, maar Max haalt ook veel trucjes uit en beweegt een klein beetje op zijn lijn. Daardoor maakt hij het Ricciardo misschien wel te moeilijk als teamgenoot", zegt de coureur.

Geen finish

De twee Red Bulls haalden de finish niet. Bij het ingaan van de veertigste ronde probeerde Ricciardo zijn teamgenoot in te halen op het rechte stuk. Vlak voor het ingaan van de bocht botste de Australiër achter op de bolide van Verstappen.

Smaakmakers

Volgens Maassen waren de twee Red Bull-coureurs ondanks de botsing wel de smaakmakers van de race. Ze vochten een aantal faire duels op de limiet uit, zo stelt de F1-analist. "Maar je teamgenoot moet je iets meer respect en ruimte geven, naar mijn mening", zegt hij. "Het resultaat voor Max is vier keer puntenverlies. En dat is zuur."
Verstappen staat met achttien punten op een teleurstellende achtste plaats in het klassement.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!