Roda vindt eindelijk reddende engel

© Jack Kochanowski
Roda JC heeft de reddende engel gevonden waar ze het hele vorige seizoen naar op zoek waren: Simon Gustafson.
Afgelopen zondag maakte hij twee doelpunten voor de club in de met 4-2 verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Met die twee doelpunten staat de Zweedse voetballer in een klap bovenaan het rijtje van topscorers in de Eredivisie. "Nou, dat weet ik niet hoor", zegt Gustafson op bescheiden toon tegen L1. "Ach, iedereen krijgt altijd zo z'n kansen binnen het team. Het had dus ook zo maar iemand anders kunnen zijn."
Scorend vermogen
Zo'n driekwart jaar geleden zei voormalig trainer Yannis Anastasiou al dat er scorend vermogen bij Roda JC ontbreekt. Dat gat werd deels gevuld door de negen nieuwe aanwinsten van de club in de winterstop. Maar toch bleek ook daarna dat Roda de bal niet makkelijk in het doel kreeg. Nu dat wel lukt, heerst er optimisme in Kerkrade.
Een zwaluw maakt geen zomer
Simon Gustafson blijft bescheiden over zijn rol binnen het team. Trainer Robert Molenaar geeft vooral aan dat met twee doelpunten nog niet is aangetoond dat het scorend vermogen terug is binnen de selectie. "Een zwaluw maakt nog geen zomer. Het zonnetje schijnt wel, in die zin zijn we hartstikke positief. Maar laten we nou maar eerst vijf tot acht wedstrijden gespeeeld hebben", zegt Molenaar.
Aankomende vrijdag speelt Roda JC thuis tegen Vitesse. Dan gaat het er vooral ook om dat er wat punten worden gepakt.