Maastricht krijgt virtueel racecircuit

Maastricht moet een eigen Grand Prix voor sim-racing krijgen. Dat is een virtuele race in simulators.
Op dit moment wordt gebouwd aan het circuit.

Levensecht

Het circuit gaat via het Bassin, de Noorderbrug, de A2 tunnel, de Kennedybrug en de Maasboulevard. Volgens organisator Andy Maassen moet het een levensecht beeld geven van de stad. "We gaan het circuit in kaart brengen met een 3D camera op een auto. Zo komt ook bruggen, en gebouwen goed in beeld.”

24-uursrace

In september moeten de beste sim-racers uit de wereld deelnemen aan de 24 uurs van Maastricht. Die rijden dan in minimaal zes simulators tegen elkaar. "Maar ze gaan ook pitstop houden en van coureur wisselen", aldus Maassen. "Dat is allemaal mogelijk."

Stadpromotie

Door de race zal Maastricht ook in de sim-racewereld bekend worden. "Wereldwijd spelen miljoenen mensen racespellen. Een deel daarvan zal straks ook het circuit van Maastricht rijden", aldus Maassen.

Online

Het virtuele circuit moet in april klaar zijn. Dan gaat het ook online, zodat de deelnemers ook kunnen oefenen. De bouw van het digitale circuit kost zo'n 25.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!