Limburgse handbalvrouwen boeken overwinningen

© iStock
De vrouwen van Cabooter Handbal Venlo hebben in Emmen een gemakkelijke overwinning behaald.
Zij versloegen E&O met 23-30.

Voorsprong

De Venlose vrouwen lieten er in Emmen geen gras over groeien en bouwden in de eerste helft gestaag aan een voorsprong. Halverwege de wedstrijd was het 11-17 voor Handbal Venlo.

Zeven treffers

In het tweede deel van de wedstrijd ging de strijd gelijk op, maar de Venlose eredivisionist hield de Drentse vrouwen op afstand en sloten het duel met een verschil van zeven treffers af.

Winst V&L

Ook de vrouwen van V&L waren zaterdagavond succesvol. De vrouwen van Vlug en Lenig gingen op bezoek bij Foreholte in Voorhout. De thuisploeg opende de score en daarna ging de strijd lange tijd gelijk op. Het ene moment stond Foreholte op voorsprong, het andere moment Vlug en Lenig. Bij de stand 8-8 liep het team uit Geleen weg van Foreholte en sloeg een gat van zes treffers. Bij rust had de thuisploeg de achterstand verkleind tot 16-18.

Afstand

In de tweede helft wist Foreholte het verschil te overbruggen, maar Vlug en Lenig nam daarna opnieuw afstand. Een time-out bood Foreholte slechts korte tijd soelaas, want het Geleense team verhoogde het tempo en sloeg opnieuw een gat van zes doelpunten.
Vlug en Lenig won uiteindelijk met vijf doelpunten verschil.