Vijlen tweede op BeNeLux-kampioenschap voor bergdorpjes

© Jack Kochanowski
De voetballers van RKVV Vijlen zijn tweede geworden bij het BeNeLux-kampioenschap voetbal voor 'bergdorpjes'.
Zij verloren in de finale met 5-2 van het team van USFC Elsenborn uit België, dat daarmee de eerste editie van dit kampioenschap wint.

Nederland

Vijlen vertegenwoordigde Nederland in het BeNeLux-kampioenschap en tekende ook voor de organisatie. Luxemburg had geen team afgevaardigd naar het Zuid-Limburgse dorp. FC Gspon uit Zwitserland en FC Kleinarl uit Oostenrijk completeerden het deelnemersveld.

Halve competitie

In wedstrijden van twee keer 25 minuten werd een halve competitie afgewerkt. Vijlen kwam tegen USFC Elsenborn met 2-0 voor, maar verloor met 2-3. Gspon en Kleinarl werden door 'Oranje' verslagen en ook de Belgen wonnen van deze twee bergdorpen.
In de eindstrijd was Vijlen opnieuw niet opgewassen tegen Elsenborn, dat met 4-0 voorstond voordat de thuisploeg kon tegenscoren.

Geslaagd kampioenschap

Ingo Bulles van het organisatiecomité spreekt van een geslaagd kampioenschap: "Ik hoop dat het over vier jaar een vervolg krijgt!"
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!