Pinto wordt geen vervanger Schuurs bij Fortuna

© Fortuna Sittard
Michael Pinto moet niet gezien worden als de opvolger van Perr Schuurs bij Fortuna. Daarvoor verschillen de twee teveel van elkaar.
"Pinto is linksback en 24 jaar, Perr is 18 en centrale verdediger. Wij hebben 'Mica' aangetrokken om onze verdediging te versterken", vertelt Isitan Gün, voorzitter van Fortuna Sittard, tegen L1.

Contract

De 24-jarige Portugese jeugdinternational tekende dinsdag een contract, dat hem voor 2½ jaar aan de koploper in de Jupiler League verbindt. Pinto komt van Belenenses, maar was sinds afgelopen zomer verhuurd aan União Madeira.

Plan

Volgens Gün hebben veel spelers belangstelling om de gelederen van Fortuna Sittard te komen versterken, maar heeft de club een weldoordacht plan en strategie en is niet van plan daarvan in deze transferperiode of van de zomer van af te wijken. "Wij hebben een plan en dat voeren wij uit!"
Toch sluit de Turkse zakenman niet bij voorbaat uit dat er deze transferperiode nog nieuwe spelers naar Fortuna zullen komen: "Wij houden onze ogen open, maar voelen ons niet verplicht zaken te doen!"

Terreinknecht

Voor Gün is het nu nog niet aan de orde in de opvolging van Perr Schuurs te voorzien. "Misschien speelt dat komende zomer!", zegt de man die de prestaties van het Fortuna toeschrijft aan iedereen die op enigerlei manier bij de club betrokken is, inclusief de mensen op kantoor, de materiaalman en de terreinknecht.