Plum: 'Er zal iets moeten veranderen bij Roda'

© MGL/ Bas Quaedvlieg
De hand van interim-trainer Rick Plum zal zondag zichtbaar zijn bij Roda JC.
"Als er niks verandert, had René Trost ook kunnen blijven zitten. Dus er zal wel iets moeten gaan veranderen. We gaan de komende dagen gebruiken om dat op een gedegen manier te doen", zegt Plum.
Woensdagmiddag is er overleg tussen een delegatie van de spelersgroep en de technische staf. "We hebben ze gevraagd: wat willen ze graag zelf veranderd zien?'"

Zwarte dag

"Ik sta hier met gemengde gevoelens", zei Plum woensdag na z'n eerste training als hoofdcoach. Het is moeilijk om afscheid te moeten nemen van een collega en vriend. Dinsdag was een zwarte dag voor René Trost en Roda JC. Het voelt gewoon als een nederlaag."

Prima samenwerking

Plum werkte de afgelopen jaren in diverse functies samen met Trost. Eerst in de jeugdopleiding en dit seizoen bij het eerste elftal. "De samenwerking was prima, maar dat wil niet zeggen dat je op technisch gebied geen gezonde discussies met elkaar mag voeren."
"René zei dat als er ooit iets is, ik bij hem kan aankloppen. Als ik de behoefte heb om dat te doen, zal ik dat zeker niet nalaten."

Tot einde seizoen?

Rick Plum is de komende weken samen met Regillio Vrede en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder verantwoordelijk voor het eerste elftal van Roda. Vermoedelijk blijven de heren aan tot het einde van het seizoen. "We gaan de rolverdeling nog bespreken. Iedereen moet weten waar hij aan toe is."
Voor Plum en Vrede is het niet de eerste keer dat ze interim-trainer van Roda zijn. Vorig seizoen was dat ook kort het geval, na het ontslag van Ruud Brood.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!