Etappeplaatsen haken af: geen Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen komt als eerste over de streep in Buchten. © Wouter Roosenboom (via Twitter/Ster ZLM Toer)
Er zal dit jaar geen Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk worden verreden. De organisatie laat in een persbericht weten 'met pijn in het hart te moeten besluiten om de koers te annuleren'.
De internationale wielerwedstrijd stond gepland van woensdag 13 juni tot en met zondag 17 juni. Traditioneel kwam de Ster ZLM-Toer altijd door Limburg.

Organisatorische redenen

Vorig jaar stond er nog een etappe in Buchten op het programma. "We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd om het etappeschema georganiseerd te krijgen”, aldus voorzitter Anton Ganzeboom. Buchten had het dit jaar nog wel graag georganiseerd en wil graag kijken naar een alternatief.

Niet genoeg tijd

Ganzeboom laat verder weten dat enkele beoogde etappeplaatsen zijn afgehaakt. Er is daardoor niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Wel laat de organisatie weten in 2019 terug te willen komen met de rittenkoers.

Grote namen

Grote namen wisten de koers de afgelopen jaren te winnen. Zo ging in 2015 André Greipel met de overwinning aan de haal, werd in 2014 Philippe Gilbert eerste en won Lars Boom het jaar daarvoor.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!