Handboogschutter Steve Wijler hoopt op WK-deelname

© iStock
Steve Wijler heeft zich in Berlijn geplaatst voor de finale van de World Cup, die in het eerste weekend van september in Rome wordt gehouden.
De 20-jarige handboogschutter uit Horn vergaarde in de Duitse hoofdstad individueel de laatste punten om in Italië de strijd aan te kunnen gaan met zeven andere recurve-schutters.

World Cup

Wijler legde de basis voor zijn deelname begin dit jaar in Shanghai, waar de debutant in de World Cup series verrassend met de overwinning aan de haal ging. De recurve-specialist heeft door deze zege een status van het NOC*NSF verworven, is onlangs naar Papendal verhuisd en houdt zich nu full time bezig met handboogschieten.
Wijler gaat blanco naar Rome. "Alles wat dan gebeurt, kan alleen maar meevallen!"

Mexico

Naast de finale van World Cup hoopt hij ook aan het WK te mogen deelnemen, dat in december in Mexico wordt gehouden. Daarvoor moet hij een viertal kwalificatierondes afwerken, waarvan hij de eerste twee inmiddels achter de rug heeft. "Komende zaterdag kom ik in Purmerend in actie en daarna volgt op Papendal nog een laatste - interne - ronde. Dan weet ik waar ik aan toe ben", zegt de handboogschutter, die zich over deelname aan grote toernooien door zijn NOC*NSF-status financieel geen zorgen hoeft te maken.