Sterke inhaalrace levert Frijns toch nog puntje op

© Audi Sport (Twitter)
In de tweede race van het DTM-weekend op de Nürburgring is Robin Frijns op het nippertje in de top 10 gefinisht.
Rene Rast won de race, net als zaterdag. Paul di Resta werd tweede, vóór nummer drie Marco Wittmann.

Naar voren

?Frijns stond als zeventiende op de startgrid. Dat lukte aardig in de eerste rondes, want hij wist al snel twee coureurs te passeren. Waar de Maastrichtenaar zaterdag juist héél vroeg zijn pitstop maakte, wachtte hij nu juist heel lang met de bandenwissel. Doordat de overige coureurs wel naar binnen kwamen, belandde Frijns op een vertekenende eerste plaats.
Teruggezakt
Daar vocht hij enkele verbeten duels uit met Edoardo Mortara, totdat hij in de 27ste ronde alsnog zijn pitstop maakte. ?Frijns zakte daardoor terug naar de veertiende positie. Door de koude banden onder zijn auto moest hij bovendien toestaan dat Jamie Green even langszij kwam, maar de Brit verdween weer snel uit Frijns' zichtveld doordat hij nog een stop moest maken.

Tiende

In de slotfase wist de Limburger toch nog enkele keren toe te staan. Hij passeerde Mortara met een slimme inhaalactie, gaf een ronde later ook Mike Rockenfeller het nakijken en haalde wéér een ronde later ook Loïc Duval in. Daarmee was Frijns' honger nog niet gestild, want in de voorlaatste ronde moest ook Nico Müller eraan geloven: Frijns reed zichzelf daarmee naar een tiende plaats.
Zaterdag eindigde Frijns in de eerste race in de achterhoede: toen kwam hij als zeventiende over de streep. Over twee weken komt het DTM-circus in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!