Roda breekt ban met doelpuntenfestijn tegen Excelsior

Roda-aanvaller Mitchel Paulissen (rechts) viert zijn doelpunt met ploeggenoot Mikhail Rosheuvel. © ANP Pro Shots
Met een eclatante overwinning op Excelsior (4-0) heeft Roda JC zaterdagavond nieuw elan gevonden voor de strijd tegen degradatie.
Het was de eerste thuiszege in precies een jaar. De Kerkradenaren deden uitstekende zaken op de ranglijst. De voorsprong op nummer laatst Go Ahead, dat verloor van FC Utrecht, is nu drie punten.

Tien man

Roda kwam na twintig minuten spelen in een zetel terecht. Mattheij gleed ongelukkig uit en blokkeerde vervolgens Paulissen. De verdediger van Excelsior kon direct met rood van het veld.

Eerste treffer

Schahin kogelde de vrije trap akelig precies in de hoek van het doel, de eerste treffer van de Duitse spits voor de Kerkraadse ploeg: 1-0. Roda controleerde met de meerderheid de wedstrijd en hield het Rotterdamse doel geregeld onder vuur. Op slag van rust kopte uitblinker Paulissen de 2-0 binnen. Na rust ging Roda vol overtuiging verder met het verjagen van het thuiscomplex. Ook invaller Papazoglou scoorde zijn eerste goal in Kerkrade: 3-0. Paulissen legde even later zijn tweede treffer in de netten: 4-0.

Spandoeken

Opvallend was dat de fans op de Koempeltribune uitgerekend bij deze riante stand spandoeken ontrolden om hun onvrede over de directie te uiten. Het was het enige moment met een rafelrand op een avond die het Parkstad Limburg Stadion al tijden niet meer had meegemaakt.

Lees ook: Ontevreden Roda-fans roepen om vertrek directie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!