Negatieve reeks MVV houdt aan: verlies bij Jong FC Utrecht

© Frank Kerkbusch
Er is nog geen einde gekomen aan de negatieve reeks van MVV. De club gaf een 1-0 voorsprong bij Jong FC Utrecht uit handen en verliest voor de vierde keer op rij: 2-1.
Het zat de toch al gehavende ploeg van trainer Ron Elsen niet mee in de wedstrijd. Al na een paar minuten moest Shermaine Martina geblesseerd het veld verlaten. Linksbuiten Tuur Houben was zijn vervanger. Dat betekende dat Joeri Schroijen weer een linie terug moest.

Automatismen

Toen vlak voor rust aanvoerder Pieter Nys ook geblesseerd uitviel, waren de automatismen ver te zoeken bij MVV. De 0-1 stand door Yildirim in de 18e minuut was toen al gewijzigd door de gelijkmaker in de 41e minuut van Venema.
In de tweede helft kwam MVV met veerkracht weer enkele keren voor het doel van Jong Utrecht. Maar de pogingen van Okita, Schroijen en Ogunjimi gingen naast, over of werden gestopt.

Acties
De thuisploeg had via Sow ook een beperkt aantal aardige acties, maar ook die leverden geen doelpunten op. Tot vijf minuten voor het einde: Venema zorgde toen voor de 2-1 eindstand.