Heemskerk ambieert bondscoachschap mountainbikers

Tim Heemskerk zou wel bondscoach van de Mountainbikers willen worden.
Dat zei hij in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1. "Zeg nooit, nooit. Mijn passie ligt bij het mountainbiken. Dus waarom niet, mocht die vraag komen van de KNWU."

Prestaties

Heemskerk was 7 jaar lang bondscoach bij de Mountainbikers. "Dat was een voorrecht om te doen. Maar tja, ik werd destijds afgerekend op de prestaties van de Senioren. Dat gebuerde in 2015, het jaar voor de Spelen in Rio. Het ontbrak aan een absolute wereldtopper op dat moment. Met als gevolg dat nu het budget is gehalveerd voor dit jaar. Het traject dat we hebben opgezet met een trainingcentrum in Sittard bijvoorbeeld, ten spijt. Maar met de budgetten die we nu hebben kunnen we alleen een EK en WK doen.
Ik kan me de frustratie van Heemskerk wel begrijpen", zei Joop Atsma, zelf bestuurder geweest bij de KNWU. "Ik heb het ook bij het huidige profwielrennen op de weg gezien. Het begint bij het investeren in de jongeren. Het is jammer dat dit nu ook bij het mountainbiken min of meer stil ligt."
Atsma denkt dat Heemskerk nog wel terugkomt. Met zijn enthousiasme en zijn ervaring om mensen te motiveren, is er vast nog een plek voor hem weggelegd.