Wielerploeg beroofd van fietsen voor Amstel Gold Race

© Wouter Nelissen
In Valkenburg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 18 feloranje fietsen gestolen van CCC Sprandi Polkowice, een wielerploeg uit Polen.
Het team is in Limburg voor de Amstel Gold Race, die zondag wordt gereden.

Opengebroken

De ploeg verblijft bij Hotel Riche in Valkenburg. Volgens hoteleigenaar Theo Rooding hebben de dieven tussen 3:30 en 4:00 uur toegeslagen, via de achterkant van het hotel. Bij de inbraak werd een bus opengebroken en een slagboom afgebroken.

Wel aan de start

"Ondanks dat de bus was beveiligd met een alarm en de deur geblokkeerd was met een auto van een andere ploeg, is het de dieven toch gelukt om alle fietsen mee te nemen", zo laat het team uit Polen weten. De wielrenners kunnen zondag wel gewoon van start, de ploeg laat namelijk snel nieuwe fietsen naar Nederland komen.
Twee weken geleden werden er ook al fietsen gestolen. Toen hadden dieven het gemunt op de wielerfietsen van team Nippo-Vini Fantini. De Italiaanse ploeg verbleef in Maastricht vanwege de Volta Limburg Classic. Ondanks de diefstal, won teamlid Marco Canola toen de koers.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!