'Dumoulin troef om Tour de France naar Limburg te halen'

© Bron: ANP
Tom Dumoulin die de Giro heeft gewonnen, is een extra troef om de Tour de France naar Limburg te halen.
Gedeputeerde Ger Koopmans denkt dat het alleen maar kan helpen om Tourbaas Prudhomme te overtuigen om ook Limburg aan te doen. Zo zei hij in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.

Limburg

In 2019 start de Tour de France in Brussel. Misschien een ideaal moment voor Limburg om aan te sluiten. Koopmans blijft optimistisch: "Dan is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx is begonnen met zijn grote wedstrijden. Om hem te eren is de Grand départ dan in Brussel. De eerste etappe 50 jaar geleden was van Brussel naar Maastricht. Dat moet nog een keer kunnen. Al hoeft Maastricht niet per sé de finishplaats te worden, hoor. Alles wat Prudhomme wil, zijn we bereid te doen.

Enthousiasme

Een Limburgse delegatie was vorige week nog bij de start van de zesde etappe van de Tour de France in Vesoul. Onder andere gedeputeerde Hans Teunissen sprak met de organisatie van de Franse koers. "Het is vooral de bedoeling om ons enthousiasme over te brengen", aldus Teunissen. 'Het is afwachten nu wanneer de Tour-organisatie besluit om naar Limburg te komen."

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.