Actieve Verstappen hekkensluiter tijdens ochtendsessie

© ANP
Max Verstappen heeft donderdagochtend op het Circuit de Catalunya de nodige kilometers in zijn Red Bull afgelegd, maar hij bleef in snelheid achter bij de concurrentie.
Zijn snelste ronde van 1.19,842 was de tiende tijd en daarmee was hij de langzaamste van alle coureurs die in actie kwamen in Barcelona.

Baanrecord

Sebastian Vettel maakte veel indruk in de Ferrari. Op de zachtste banden die dit jaar beschikbaar zijn in de Formule 1, de hyper softs, noteerde de Duitse viervoudig wereldkampioen 1.17,182. Hij snoepte bijna een seconde af van het officieuze baanrecord, dat de Australiër Daniel Ricciardo woensdag in de Red Bull had gevestigd.

77 rondjes

Kevin Magnussen klokte in de bolide van Haas de tweede tijd, maar zijn 1.18,360 lag meer dan een seconde boven die van Vettel. De Fin Valtteri Bottas was de meest productieve coureur met 97 rondjes in zijn Mercedes. Vettel reed ook flink door met 84 rondjes. Verstappen noteerde 77 rondjes en gebruikte voornamelijk de zachte banden (softs).

Melbourne

Donderdagmiddag staat er ook nog een testsessie op het programma, waarbij Verstappen opnieuw in actie komt. De Formule 1 sluit vrijdag af met de laatste testdag. Dan moeten de teams hun auto's gereed hebben voor de eerste grand prix van dit jaar, op 25 maart in Melbourne.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!