Maurice Steijn: 'VVV nog niet eredivisiewaardig'

Maurice Steijn, trainer VVV-Venlo. © Jack Kochanowski
De selectie van VVV Venlo is nog niet eredivisiewaardig. Dat zegt trainer Maurice Steijn in een gesprek met de NOS.
"Nu nog niet", zegt de oefenmeester.

Eredivisie

"Ik ben wel heel blij dat bijna alle jongens waar we kampioen mee zijn geworden, dat die zijn gebleven. Daar zitten veel spelers bij die eredivisiewaardig zijn, maar dat moeten ze wel nog bewijzen." De meeste spelers van VVV hebben nog nooit een wedstrijd in de Eredivisie gespeeld.

Ervaring

Van de VVV-selectie hebben alleen Jerold Promes en Nils Röseler ervaring in de hoogste competitie. Promes heeft meerdere wedstrijden voor AZ en Sparta gevoetbald en Röseler heeft eerder ervaring opgedaan bij FC Twente.

Laagste budget

Op sommige posities is er volgens Maurice Steijn nog versterking nodig. De Venlose club heeft niet veel geld beschikbaar voor nieuwe spelers. "Wij hebben het laagste budget in de Eredivisie. Dat weten we nu al", vertelt Steijn. "Dus dan zul je creatief moeten zijn. Soms is dat wel lastig als trainer. Maar we hebben vorig jaar ook laten zien dat we met de tiende begroting kampioen zijn geworden van de Jupiler League. Dus we zijn in staat om daar creatief mee om te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat nu ook gaat lukken."

Transfer

De transferperiode voor het aantrekken van nieuwe spelers loopt nog tot en met 31 augustus. VVV heeft dus nog tijd voor het aanvullen van posities.