Max Verstappen vijfde in Grand Prix van Monaco

© ANP
Max Verstappen is zondag als vijfde over de finish gekomen op het stratencircuit van Monaco.
Sebastian Vettel won de race in zijn Ferrari. Hij bleef zijn teamgenoot Räikkönen voor. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo werd derde.

Bandenstrategie

De 19-jarige Red Bull-coureur startte in Monte Carlo van plek 4 en was van begin af in een verhitte strijd verwikkeld met Valtteri Bottas. Hij kwam de Merceds uiteindelijk niet voorbij op het smalle circuit. Door als eerste een pitstop te maken hoopte hij de Fin te kunnen verrassen.

Vloeken

Deze strategie pakte verkeerd uit. Bottas die niet veel later zijn verplichte pitstop maakte, kwam gewoon voor de 19-jarige Red Bull-coureur terug op de baan. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo reed door en werkte een paar ontzettend snelle rondjes af. Toen de Australiër zijn pitstop maakte, kwam hij op de derde plek voor Bottas en Verstappen terug op het circuit. Dit tot grote woede van de 19-jarige Red Bull-coureur, die het 'a f**king disaster' noemde via de boordradio.

Safety car

Een crash tussen Jenson Button en Pascal Wehrlein in ronde zestig zorgde voor oponthoud en een safetycar, maar na de herstart slaagde Verstappen er niet in zijn vijfde plek te verbeteren..

Finish

Verstappen heeft in zijn derde jaar in de Formule 1 voor de eerste keer de finish gehaald in de Grand Prix van Monaco. De twee voorgaande jaren viel hij uit. In het kampioenschap behield Verstappen de zesde plek met 45 punten. Vettel heeft er 129 vergaard en is uitgelopen op Hamilton, die er 104 heeft.