Seizoen voor MVV voorbij na nederlaag in Almere

© Orange Pictures
Ondanks een sterker optreden dan afgelopen dinsdag is MVV Maastricht uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. Almere City maakte in eigen huis tweemaal een achterstand ongedaan en greep zelfs de winst: 3-2.
De ploeg van Ron Elsen verloor dinsdag in de Geusselt al met 1-3 van het team uit Flevoland en speelt dus ook volgend seizoen in de Jupiler League.

Corner

?MVV werd dinsdag nog tijdens standaardsituaties afgetroefd, maar in Almere leverde uitgerekend de eerste MVV-corner de openingstreffer op: Christophe Janssens knikte na zes minuten bij de eerste paal binnen. De Sterrendragers wisten de thuisploeg aardig onder druk te zetten, maar zagen ook dat vrijwel iedere Almeerse counter een schietkans opleverde.

Op slag van rust

Toch was het met name MVV dat zichzelf tekort deed in de eerste helft. Gelegenheidsspits Samy Mmaee wist twee uitgelezen kansen bij de tweede paal niet te verzilveren en ook Joeri Schroijen miste in kansrijke positie. Dat kwam MVV duur te staan, want Almere's levensgevaarlijke aanvaller Sylvester van der Water schoot op slag van rust de 1-1 voorbij Michael Verrips.
© Orange Pictures

Okita

De Maastrichtenaren bleken echter niet van slag, want direct na rust sloegen de bezoekers opnieuw uit een corner toe: Jonathan Okita werkte met de hak de 1-2 over de doellijn. Dat leidde tot wat onrust bij Almere City, terwijl bij MVV het geloof in een stunt toenam. Grote kansen bleven echter uit voor de gasten en ook Almere City moest het van afstandsschoten hebben.

Genadeklap

Een kwartier voor tijd deelde Sherjill MacDonald alsnog de genadeklap uit aan MVV: hij stiftte de Almeerse 2-2 over Verrips. Het Maastrichts verzet was daarmee gebroken en dat gaf MacDonald de gelegenheid om ook het slotakkoord voor zijn rekening te nemen, want hij kopte in het slot nog de 3-2 in de kruising.

Roda JC

De kans is groot dat Almere City in de halve finale van de play-offs op Roda JC stuit. De Kerkradenaren hebben zondag een haast onmogelijke doelpuntenregen nodig om de zestiende plaats op de Eredivisie-ranglijst te ontlopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!