Teunissen en Dumoulin finishen in Québec in peloton

© iStock
Mike Teunissen en Tom Dumoulin zijn in de Grand Prix Cycliste de Québec in de buik van het peloton gefinisht.
De twee ploeggenoten van Team Sunweb kwamen 17 seconden na winnaar Peter Sagan als 48e en 49e over de streep. De 27-jarige Slowaak won de Canadese WorldTour-wedstrijd ook in 2016.

Versterking

Tyler Williams van Israël Cycling Academy kneep er kort na de start op het 12,1 km lange stratencircuit tussenuit en kreeg enkele kilometers verder versterking van Baptiste Planckaert, Tosh van der Sande en de Canadees Pier-André Coté. De vier renners kregen alle ruimte van het peloton en pakten zo'n tien minuten voorsprong.

Op gang

Na vijftig kilometer kwam het peloton op gang en 16 kilometer voor het einde werd Planckaert als laatste van het viertal teruggepakt. In de laatste ronde probeerden nog diverse renners op het heuvelachtige parcours te ontsnappen en ook een poging van Rigoberto Urán in de slotkilometer liep spaak. Na ruim 200 km was Peter Sagan veruit de sterkste. De Slowaak pakte zijn honderdste zege als prof en liet Greg van Avermaet en Michael Matthews achter zich.

Montréal

Zondag staat nog een WorldTour-wedstrijd in Canada op het programma. Dan komen de renners aan de start van de Grote Prijs van Montréal, een wedstrijd over 205 km.