Berghuis neemt goed Oranje-gevoel mee naar oude club

© ANP
Vijf jaar geleden speelde hij nog voor VVV-Venlo, afgelopen week was hij de beste international bij Oranje: Steven Berghuis.
Dit weekend moet de vleugelspeler met 'zijn' Feyenoord winnen van VVV-Venlo, willen hij en zijn ploeggenoten nog enige kans maken op de titel.

Vader Frank
Berghuis trad bij VVV in de voetsporen van zijn vader Frank, die in Venlo speelde van 1986 tot 1988. Zoon Steven werd in 2012 door FC Twente verhuurd aan VVV. Het eerste duel van Steven Berghuis voor de Venlonaren was uitgerekend een wedstrijd tegen Feyenoord, in januari 2012. Dat duel won de Venlose club met 2-1.
Cruciaal
Vijf jaar later is het duel van Feyenoord tegen VVV cruciaal. De Rotterdammers willen een reeks slechte resultaten doorbreken. "Als je ADO, Roda, NAC en Zwolle niet wint, dan gaat dat knagen. We hebben resultaat nodig", aldus Berghuis.

Oranje
"Het was fijn om even bij het Nederlands elftal te zijn, om in een nieuwe omgeving de slechte resultaten even te vergeten. Nu moeten we met frisse moed beginnen aan een nieuw blok. En morgen is de wedstrijd tegen VVV daarvoor een belangrijke start", zo zegt Berghuis. "Onze doelstelling is nog steeds het kampioenschap."