Linssen hard voor oud-trainer Faber: 'Slecht voetbal'

© ANP
Vleugelspeler en Vitesse-uitblinker Bryan Linssen is niet te spreken over Ernest Faber, die hem trainde bij FC Groningen.
Zondag staan beide clubs tegenover elkaar; reden voor het Dagblad van het Noorden om met Linssen terug te blikken op zijn tijd in Groningse dienst.

Constante wisselingen
Volgens Linssen is een ploeg erbij gebaat als er automatismen bestaan, iets dat onder Faber niet het geval was. "Het is fijn als er duidelijkheid bestaat over het elftal dat speelt. Als voetballer krijg je dan het idee van: oké, ik kan een keer slecht spelen, maar ik blijf staan. Als je dat voelt, durf je een keer het risico te nemen om van dertig meter te schieten of iemand uit te spelen", steekt hij van wal.

Op de bank
Spelers zouden onder de trainer niet het vertrouwen hebben om risico's te nemen. Volgens de vleugelspeler uit Neeritter resulteert dat in slecht voetbal. "Als ik na drie mislukte acties weet dat ik een week later op de bank zit, kijk ik wel uit. Dan speel ik de bal liever terug, zodat er geen gevaar ontstaat. Daar krijg je slecht voetbal van."

Groepjes
Daarnaast was er sprake van groepjesvorming, iets dat niet per se voordelig was voor de sfeer binnen het team. "Vorig seizoen had je Reijnen, Drost, Van der Vlag en ik, dan waren er de Scandinavische jongens, het groepje Mahi en Idrissi. Zo was het verdeeld, ook buiten het veld."

Transfer
Afgelopen zomer stapte Linssen over van FC Groningen naar Vitesse, dat ongeveer één miljoen euro voor hem betaalde. Voor de Arnhemmers speelde hij tot dusver 17 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en drie keer de beslissende pass gaf. Voor FC Groningen speelde hij 70 wedstrijden en scoorde hij 16 keer.