Fortuna Sittard valt alsnog in de prijzen

© Niels van Renen
Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs en coach Sunday Oliseh hebben allebei een zogeheten Bronzen Stier in de wacht gesleept.
Schuurs werd verkozen tot beste talent van de eerste periode in de Jupiler League, terwijl Oliseh tot beste trainer werd gekroond.

Periodetitel

Daarmee houdt Fortuna alsnog eremetaal over aan de sterke eerste periode die het in de competitie afwerkte. Lang leek het erop dat de Sittardenaren de periodetitel én een playoff-ticket in de wacht zouden slepen, maar een nederlaag bij De Graafschap (2-0) gooide vorige week roet in het eten.

Dianessy

De Bronzen Stier voor beste speler ging naar Go Ahead Eagles-speler Sam Hendriks. Voor die prijs was ook Fortuna-aanvaller Djibril Dianessy genomineerd. De trainers, spelers én supporters van de Jupiler League-clubs bepaalden gezamenlijk wie als winnaar uit de bus kwam in de verschillende categorieën.

Vrijdag

?Schuurs en Oliseh krijgen aanstaande vrijdag hun bokaaltjes, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Oss. De winnaars van de Bronzen Stieren zijn automatisch genomineerd voor de verkiezing van de Gouden Stieren aan het einde van het seizoen.