Anastasiou laakt mentaliteit Roda

© ANP
Trainer Yannis Anastasiou van Roda JC wist niet wat hij zag zondag. Zijn team bakte er niks van tegen Helmond Sport maar ontsnapte nipt aan degradatie uit de eredivisie.
Een late goal van Gyliano van Velzen zorgde ervoor dat de nummer zeventien van dit seizoen alsnog doorgaat in de play-offs. "Met deze mentaliteit kom je niet verder. We konden de bal niet eens naar de juiste kleur spelen", mopperde de Griekse coach na afloop bij Fox Sports.

Leees ook: Tiental Roda vecht zich tegen Helmond naar finale play-offs
Ronduit slecht
Op de trainingen gaat het best goed, meende Anastasiou. "Maar je zag er niets van terug in de wedstrijd. Het was ronduit slecht. We maakten het onszelf zo moeilijk, de simpelste dingen gingen mis."

Vrees
De coach vreest de volgende confrontatie in de nacompetitie, waarin Roda handhaving moet afdwingen. "We missen veel spelers. Tom van Hyfte heeft een hersenschudding, Chris Kum is geblesseerd en dan nog de geschorste spelers. We zullen moeten leunen op ons sterkste punt, de verdediging. En dan hopen dat we voorin een goal maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!