Lieke Martens geridderd voor Europese titel

Lieke Martens kreeg de versierselen opgespeld door minister-president Mark Rutte. © ANP
De Oranjevrouwen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun Europese titel.
De dames werden woensdagmiddag geridderd tijdens een bezoek aan premier Rutte en demissionair minister Schippers van Sport.

Koning

De selectie gaat later op de dag ook nog op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Het bezoek is nu pas omdat er na de EK-winst begin augustus geen tijd voor was, aangezien de dames weer aan de slag moesten bij hun eigen club.

Beste voetbalster

Voor Lieke Martens uit Bergen is het lintje de tweede onderscheiding in drie dagen. Maandag werd ze uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld. Ook de Limburgse speelsters Vanity Lewerissa en Dominique Janssen werden onderscheiden.
Minister-president Mark Rutte ontving de voetbaldames op het Catshuis. © ANP

Prachtig cadeau

"Jullie hebben gezorgd voor het hoogtepunt van een mooie sportzomer", zei premier Rutte tegen de dames. "Met het winnen van het Europees kampioenschap hebben jullie Nederland een prachtig cadeau gegeven. Iedereen heeft genoten. Nog nooit zijn zoveel toeschouwers op een EK afgekomen. In huiskamers, kroegen en pleinen zijn jullie wedstrijden massaal gevolgd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!