BAL Weert haalt Amerikaanse center in huis

De Basketball Academie Limburg heeft de 24-jarige Tony Washington als center aangetrokken.
De 2,08 meter lange Amerikaan moet als inside-speler het wegvallen van Roel Aarts en Yarick Brussen compenseren. "Hij moet onze jeugd beter maken", vertelt voorzitter Gerard Ackermans van BAL tegen L1.

Niet gevonden

De Weerter club heeft in eigen land en in Europa gezocht naar een Nederlandse speler, maar niet gevonden. "Dat is de reden dat wij uiteindelijk bij Washington terecht kwamen", vervolgt de preses van BAL. Hij geeft aan dat het aantrekken van een buitenlandse speler eigenlijk afwijkt van het beleid van de Basketball Academie Limburg, maar voegt daar direct aan toe dat een buitenlandse speler jong eigen talent nooit in de weg zal staan.
Washington komt van LaSalle University, is leergierig en gaat in Weert zijn eerste minuten als professioneel basketballer maken. Hij heeft een contract voor één jaar getekend.

Joey Liem

Behalve Washington heeft BAL ook Joey Liem aangetrokken. De 22-jarige guard speelde voor alle Nederlandse jeugdteams en heeft zich voor twee jaar aan de Basketball Academie Limburg verbonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!