Fortuna verspeelt kostbare punten in strijd om promotie

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft maandagavond op het nippertje een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij laagvlieger RKC. Lars Hutten scoorde in blessuretijd: 1-1.
Het is desondanks duur puntverlies voor de Sittardenaren, die promotie naar de Eredivisie niet meer volledig in eigen hand hebben.

Doelpuntloos

Fortuna was in de eerste helft op alle vlakken de bovenliggende partij. Het stug verdedigende RKC kwam via de counter tot slechts één doelpoging, terwijl daar dertien Sittardse schoten tegenover stonden. Lisandro Semedo vond echter driemaal RKC-doelman Etienne Vaessen op zijn weg en ook Dries Saddiki stuitte op de keeper, waardoor de teams doelpuntloos de catacomben opzochten.
[slideshow:image:1132518||image:1076035]

Deksel op de neus

Direct na rust kregen de Sittardenaren het deksel op de neus: na een waarschuwingsschot van Roland Bergkamp prikte Dylan Seys daadwerkelijk de 1-0 voorbij Fortuna-keeper Aykut Özer. Fortuna, dat daardoor behoorlijk van slag raakte, zag tot overmaat van ramp Perr Schuurs zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakken waardoor hij aanstaande vrijdag ontbreekt tegen FC Den Bosch.

Hutten

Fortuna zette aan voor een slotoffensief, waarbij een schot van Schuurs rakelings aan het doel voorbij ging. Op het moment dat liefst zeven minuten blessuretijd werden toegevoegd, tekende Lars Hutten dan toch voor de Sittardse 1-1. De aanvaller tekende in de 96ste minuut nog bijna voor de winnende treffer, maar zover zou het niet komen: hij mikte te hoog.

Concurrent

Concurrent NEC won met 2-1 van FC Oss en komt daarmee op twee punten achterstand van Fortuna, dat nog altijd koploper is in de Jupiler League. NEC heeft nu echter een wedstrijd minder gespeeld, omdat het duel van afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax opnieuw gespeeld moet worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!