Tour de France 2019 rijdt aan Limburg voorbij

Het peloton aan de voet van de Cauberg tijdens de Tour de France van 2006 © ANP
De Tour de France rijdt volgend jaar aan Limburg voorbij. De wielerronde gaat in 2019 van start in Brussel, maar de hoop op een etappe door het Limburgse is nu de kop ingedrukt.
Sportgedeputeerde Ger Koopmans heeft dat zaterdag te horen gekregen van Tourbaas Christian Prudhomme.
Ook in 2020 kunnen Limburgse wielerliefhebbers niet in eigen regio terecht om de verrichtingen in de Tour te aanschouwen. De startplaats is dan Nice.
Lobby
Een Limburgse lobbydelegatie met gedeputeerde Koopmans, en provincie-ambtenaren Mattie Kaelen en Paul Orbons was zaterdag in Frankrijk om de zelfverklaarde wielerprovincie bij de Tour-organisator ASO onder de aandacht te brengen. Het doel van de lobby was overigens niet om de wielerkoers al op de korte termijn naar Limburg te halen. "Limburg is klaar om de Tour te ontvangen, wanneer dan ook", aldus Ger Koopmans.

Valkenburg
Volgens hem proberen er ruim 400 plaatsen en regio's om de Tour de France binnen te halen. De laatste keer dat de Tourkaravan Limburg aandeed was in 2006. Valkenburg was toen finishplaats voor een rit die begon in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!