Privéproblemen zorgden voor vormdip Brenet

© Jack Kochanowski
Joshua Brenet (23) heeft een moeilijke periode achter de rug, waardoor hij bijna zijn basisplaats bij PSV door zijn vingers zag glippen.
Dat vertelt de verdediger uit Kerkrade aan ELF Voetbal.

Vaste linksback
Na een langdurige flirt met een basisplaats, lijkt Brenet eindelijk vaste keuze te zijn in het team van Philip Cocu. Dat leek na het vertrek van concurrent Jetro Willems een uitgemaakte zaak, maar de Limburgse back werd verrassend voorbijgestreefd door jeugdspeler Kenneth Paal.

Vormdip
Brenet kampte met een vormdip, nadat hij vorig jaar ook al een mindere periode kende. Tegenover het voetbalblad doet hij uit de doeken dat privéproblemen zijn prestaties hebben beïnvloed. Wat er precies is voorgevallen, laat de verdediger zich niet ontvallen.

Basisplaats
Inmiddels is hij weer eerste keus bij PSV op de linksbackpositie. Hij speelde twee puike wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht en veroverde daarmee zijn plaats terug. "Nu gaat alles weer goed, ik voel me goed en dat merk je aan mijn spel. Ik zat mezelf in de weg", zegt Brenet.

Oranje
Tot dusver speelde de Kerkradenaar 119 wedstrijden voor PSV. Brenet debuteerde in 2013 voor de Eindhovenaren, scoorde sindsdien drie keer en was zeven keer aangever bij een doelpunt. Hij speelde in 2016 twee keer voor Oranje; een hele wedstrijd tegen Luxemburg en een helft tegen België.