Liverpool tevreden over 'geslaagde' Schuurs

Perr Schuurs na zijn doelpunt tegen FC Emmen. © Niels van Renen
Fortuna Sittard-talent Perr Schuurs (17) is tijdens een stage goed in de smaak gevallen bij de Engelse topclub Liverpool.
De talentvolle verdediger uit Nieuwstadt was in mei een week in Liverpool.

Lees ook: Fortuna-talent Perr Schuurs (17) op stage bij Liverpool

Zeer tevreden
Schuurs trainde mee en speelde ook een oefentoernooi met een jeugdteam van the Reds. "Liverpool heeft laten weten zeer tevreden te zijn over hoe Perr zich daar heeft gepresenteerd", vertelt vader en voormalig handbalinternational Lambert. "De club zou een rapport opstellen en dat delen met Fortuna Sittard. Dat wachten we nu af."

Steven Gerrard
Lambert vergezelde Perr tijdens de trip naar Engeland. "Ik heb onder meer met Steven Gerrard gesproken, die daar nu jeugdtrainer is. Hij is speciaal naar Perr komen kijken. Dat was natuurlijk wel bijzonder. Maar hij blijft er heel rustig onder en wil vooral lekker voetballen."

Grote interesse
Naast de concrete interesse van Liverpool, staan verschillende binnen- en buitenlandse clubs in de rij voor de talentvolle verdediger. "Maar dat is nog niet concreet. We weten ook nog niet wat Liverpool wil. En dan nog is het aan Perr wat hij wil. We weten dat hij nog lang geen kant en klare speler is, dus hij moet geen stappen overslaan", zegt Lambert.

Even afwachten
"Dat sluit buitenlandse teams overigens niet uit, want zij kunnen Perr ook elders stallen en hem daar ervaring laten opdoen. Ook Fortuna wil met ons in gesprek en hij weet dat hij daar minuten kan maken. Laten we alles even afwachten."

Leerplicht
Voor het transfergeweld rondom Schuurs losbarst, wordt er eerst gefeest. De tiener kreeg woensdag namelijk te horen dat hij is geslaagd. "We gaan lekker ergens eten om het te vieren. En dat diploma is niet onbelangrijk, want dat was een vereiste vanuit de leerplichtambtenaar om een eventuele stap naar het buitenland te maken."