Roda JC en FC Twente in evenwicht

Dani Schahin (Roda JC) in duel met Adam Maher (FC Twente). © Frank Kerkbusch
In hun strijd tegen degradatie uit de eredivisie hebben Roda JC en FC Twente in een onderling treffen gelijkgespeeld.
Roda begon goed aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten werd de thuisploeg meermaals gevaarlijk, maar de afstandsschoten van Adil Auassar, Henk Dijkhuizen, Dani Schahin en Mario Engels troffen geen doel.

Dwars

Ook nieuwkomer Donis Avdijaj kreeg een mogelijkheid om de score te openen. Na een vlot lopende aanval legde Schahin de bal klaar voor zijn collega-aanvaller, maar op het moment dat Avdijaj wilde uithalen, werd hem de voet dwars gezet door de Twente-verdediging. De bezoekers uit Enschede werden pas na een klein half uur voor het eerst dreigend. Haris Vuckic dook plots op voor het Roda-doel, maar zijn poging miste precisie.

Paal

Vlak voor het einde van de eerste helft werd Twente opnieuw gevaarlijk. Na een voorzet van Frederik Jensen belandde de bal bij Tom Boere, die zijn schot via de voet van Jurjus op de paal zag stranden.

Voorsprong

Amper tien minuten na de rust kwam Twente op voorsprong. Vuckic mocht ongehinderd het middenveld oversteken, combineerde met Assaidi en schoot de 0-1 op het scorebord. Even later ontsnapte Roda aan een nog grotere achterstand. Na een uitglijder van Frederic Ananou stond Boere oog-in-oog met Jurjus, maar de spits trof wederom de paal.

Alles-of-niets

Met een aanvallende wissel (aanvaller Maecky Ngombo voor verdediger Jannes Vansteenkiste) gaf trainer Robert Molenaar het sein voor een alles-of-niets-offensief. Het leverde kansen op voor Avdijaj en Mikhail Rosheuvel. De grootste mogelijkheid was voor Gyliano van Velzen. Zijn schot werd echter vlak voor de doellijn gepareerd door Drommel.

Overwinning

Roda bleef strijden tot het laatste moment en met resultaat. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd kopte Schahin een haarfijne voorzet tegen de touwen: 1-1. In de blessuretijd kon Roda de overwinning naar zich toe trekken, maar een van richting veranderde vrije trap van Auassar belandde een metertje naast het doel van Twente.
Door het gelijkspel blijft Roda op de zeventiende plaats staan. Hekkensluiter Sparta komt morgen nog in actie tegen Excelsior. Roda staat met 12 punten op de voorlaatste plaats. FC Twente heeft vier punten meer.