Compromis maakt einde aan ruzie tussen EVV en KNVB

© Istock
Het dispuut tussen voetbalbond KNVB en onder meer EVV lijkt opgelost nu het amateurvoetbal en het betaald voetbal een compromis hebben gesloten over het aantal contractspelers.
Het aantal verplichte contractspelers voor clubs in de tweede en derde divisie wordt komend seizoen gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding.

8 uur per week

Als een club in de derde divisie een gecertificeerde jeugdopleiding heeft, hoeven er zelfs géén contracten aan spelers te worden uitgedeeld. Als een club daaraan niet voldoet, moeten drie spelers een contract voor acht uur per week krijgen. Eerder waren dat nog zes contracten van twaalf uur per week.

Licentie-eis

Dit seizoen zijn de contracten als licentie-eis opgenomen en daar maakten veertien clubs, waaronder EVV uit Echt, bezwaar tegen. Belangrijkste argument hiervoor was dat clubs volgens hun statuten als amateurvereniging geen spelers onder contract mochten nemen. Daarnaast dat clubs daar het geld niet voor hadden óf voorkeur geven aan hun jeugdopleiding.
De clubs verwachten bovendien dat de puntenaftrek waarmee de licentiecommissie eerder dreigde, van de baan is. Ze denken dat het bij een voorwaardelijke straf blijft.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.