Max Verstappen valt uit met motorproblemen in Spa

© ANP
Max Verstappen is vroegtijdig uitgevallen in de race op het circuit van Spa-Francorchamps.
Zijn Red Bull-bolide heeft in de achtste ronde de geest gegeven.

Zesde uitvalbeurt

Verstappen lag op dat moment vijfde, dat was tevens zijn startpositie. Hij lag vlak achter de Ferrari van Kimi Räikkönen. Uiteindelijk moest hij zijn bolide vroegtijdig aan de kant zetten met motorpech. "Ongelooflijk, ik kan dit niet geloven'', foeterde de Limburger na zijn zesde uitvalbeurt dit Formule 1-seizoen.

Motorproblemen

Volgens Red Bull Racing is het uitvallen te wijten aan niet nader gespecificeerde motorproblemen. "Niet de race die iemand van ons wenste voor Max of voor zijn fan", aldus het team. Verstappen viel eerder dit seizoen uit in de Grands Prix van Oostenrijk (koppeling), Azerbeidzjan (oliedruk), Canada (kapotte batterij), Spanje (botsing in eerste ronde met Räikkönen) en Bahrein (remmen).

Max-mania

Het uitvallen van Verstappen is een grote teleurstelling voor de tienduizenden Nederlandse racefans die in Spa aanwezig zijn. Dit weekend zijn zo’n 80.000 Nederlanders op het Belgische circuit.

Hamilton

De Brit Lewis Hamilton won de race uiteindelijk. In zijn Mercedes bleef hij Ferrari-coureur Sebastian Vettel voor. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo werd derde.

Thuisrace

Vorig jaar had Verstappen ook weinig geluk tijdens de Grand Prix van België, die ook wel zijn 'thuisrace' wordt genoemd. Toen werd hij elfde.