Inhaalduel ruziënde Centrum Boys en SHH afgeblazen

© Istock
Het duel tussen de amateurs van Centrum Boys en SHH uit Herten gaat niet door.
De beladen inhaalwedstrijd stond eigenlijk komend weekend op de agenda.

Opstootjes

In een eerdere ontmoeting, in november, ging het mis. Op en naast het veld ontstonden opstootjes en hing er een agressieve sfeer. De scheidsrechter werd toen bedreigd door spelers en toeschouwers. Centrum Boys werd hiervoor gestraft met drie punten en een geldboete.

Straf

Een eerder geplande inhaalwedstrijd ging niet door omdat de spelers van SHH Herten niet meer durfden te voetballen tegen Centrum Boys. Daarvoor werd SHH gestraft. Het team moest 4 punten inleveren voor het incident. Dit tot grote woede van de Hertense voorzitter Hans Schroots.

Lees ook: Procesbegeleider moet zorgen voor rust bij Centrum Boys

Opluchting

De preses is opgelucht dat het inhaalduel van komend weekend geschrapt is."Centrum Boys is gedegradeerd en wij ook. Dus de noodzaak om het duel te spelen is er niet meer." De voorzitter geeft aan dat hij nog steeds diep teleurgesteld is in de KNVB.

Schroots houdt er rekening mee dat beide teams elkaar weer tegenkomen volgend seizoen. "Omdat we beiden zijn gedegradeerd is die kans groot. Er zijn spelers die niet meer tegen Centrum Boys willen spelen. Dat respecteren we. Maar we willen niet blijven hangen in het verleden en het uitgangspunt is dat we zullen aantreden met een team."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!