Vuurwerk fans voor MVV

MVV-fans op de tribune zwaaien met clubsjaals. © Jack Kochanowski
Met vuurwerk en strijdkreten hebben fans van MVV zaterdag hun ploeg op scherp gezet voor de beladen derby tegen Roda JC.
De Maastrichtse ploeg werkte op het veld van Scharn de laatste training af voor de kraker.

Nagenoeg uitverkocht

MVV speelt zondag (14.30 uur) in de Geusselt in een heel ander decor dan de ploeg gewend is. Het stadion is met 9000 toeschouwers nagenoeg uitverkocht. Voor trainer Ron Elsen het bewijs dat dit soort wedstrijden anders dan alle andere zijn. "We staan laag op de ranglijst, maar dat maakt voor de publieke belangstelling dus helemaal niets uit. MVV-Roda is de klassieker van het zuiden, dat telt."
Fittte selectie
Elsen beschikt over een volledig fitte selectie voor de kraker tegen de streekrivaal. Hij wil zijn opstelling nog niet prijsgeven. Pascal Huser en Jens Jurn Streutker, de twee huurlingen van Heerenveen, hebben de concurrentie verhoogd. De MVV-coach weet dat Roda momenteel kwetsbaar is. "Maar wij zitten ook in de hoek van de klappen. Roda heeft nog altijd meer kwaliteit en routine en een bredere selectie. Maar dat is voor ons een uitdaging.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!