Tandeloos VVV-Venlo in eigen huis onderuit

Vito van Crooy namens VVV in de aanval tegen Excelsior. © Orange Pictures
Het is VVV-Venlo niet gelukt om de aansluiting te houden bij de clubs die strijden om Europees voetbal. Door een 2-3 nederlaag tegen directe concurrent Excelsior zakt de ploeg naar de twaalfde plaats in de eredivisie.
De formatie van trainer Maurice Steijn blijft door de verliespartij steken op 33 punten.

Weinig daadkracht
Hoewel VVV-Venlo in eigen huis liet zien dat het heel aardig kan voetballen, ontbrak het aan daadkracht in de voorhoede. Pogingen tot een offensief strandden veelal in de laatste fase, door een verkeerde pass of onderschepte bal. Exemplarisch was de manier waarop de Venlonaren hun eerste goal maakten. Jurgen Mattheij, verdediger van Excelsior, kopte een bal in zijn eigen doel. Even daarvoor had Levi Garcia de Rotterdamse bezoekers nog op voorsprong gebracht: 1-1.

Geen sensatie
Ook in de tweede helft wist de thuisploeg niet voor sensatie te zorgen. Sterker nog: de gasten namen opnieuw de leiding. Dit keer zorgden ze ook voor een veilige marge van twee doelpunten, dankzij doelpunten van Hicham Faik en Mike van Duinen. In de slotfase deed Lennart Thy nog wat terug namens VVV-Venlo: 2-3.

Europees voetbal
Plaats acht, die recht geeft op play-offs om Europees voetbal, is nog steeds 'maar' drie punten verwijderd. De Venlonaren, die overigens nooit Europese ambities hebben uitgesproken, krijgen wel stevige concurrentie om een play-off ticket. Zo is Excelsior de ploeg van Steijn gepasseerd op de ranglijst en staan ook Heracles Almelo en SC Heerenveen nog tussen VVV-Venlo en nummer acht ADO Den Haag.