Glansrol Lieke Martens in oefenduel voetbalvrouwen

Lieke Martens. © ANP/Robin van Lonkhuijsen
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben woensdag Noorwegen verslagen in een oefeninterland.
In het Strømmen Stadion bij Oslo zegevierde Oranje met 3-2 over de nummer elf van de wereldranglijst. Lieke Martens uit Bergen had een groot aandeel in de knappe overwinning. Ze bracht twee treffers op haar naam.

Gelijkmaker

Uit een voorzet van Manon Melis zorgde Martens in de eerste helft eerst voor de gelijkmaker (1-1). Daarna kwam Nederland door een treffer van Melis op voorsprong (1-2). Nog voor de rust maakte Noorwegen gelijk (2-2). Anouk Hoogendijk viel na de rust bij Oranje in.
Daarmee bracht de speelster van Ajax haar interlandtotaal op honderd. Martens miste in de slotfase eerst nog een mooie kans voordat ze alsnog voor de tweede keer tot scoren kwam: 2-3.

Roger Reijners

De ploeg van bondscoach Roger Reijners uit Roermond verloor zaterdag nog met 2-1 van IJsland in een oefeninterland. Met deze twee vriendschappelijke wedstrijden bereidde de Nederlandse ploeg zich voor op het WK in Canada (6 juni - 5 juli).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!