Van Crooij en Schuurs in Oranje-voorselecties

Vito van Crooij maakt deel uit van de voorselectie van Jong Oranje. © Jack Kochanowski
De voorlopige selecties van de Oranje-jeugdteams tellen twee Limburgse voetballers.
Vito van Crooij (21), aanvaller van VVV-Venlo, is de enige Limburger die in aanmerking komt voor een plaats bij Jong Oranje.

Nederlands Elftal
Jong Oranje is de laatste stap richting het 'echte' Nederlands Elftal, waar momenteel geen enkele provinciegenoot voor is opgeroepen. Limburgse A-internationals als Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg), Joshua Brenet en Jorrit Hendrix (beiden PSV) lijken momenteel niet in de plannen van bondscoach Dick Advocaat voor te komen.

Perr Schuurs
In het elftal voor spelers onder de 19 is er plek voor Perr Schuurs, de 17-jarige aanvoerder van Fortuna Sittard. Of hij ook bij de Sittardse club blijft, is overigens nog maar de vraag. PSV zou momenteel met Fortuna in onderhandeling zijn om de jonge verdediger over te nemen.

Limburgse link
Naast Van Crooij en Schuurs zijn ook Damian van Bruggen en Steven Berghuis in de selecties opgenomen. Het zijn de enige spelers met een sterke Limburgse link. Verdediger Damian van Bruggen speelt momenteel op huurbasis voor VVV-Venlo en maakt deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje. Feyenoorder Berghuis speelde in 2012 ook een jaar in Venlo; hij komt in aanmerking voor het grote Oranje.

Limburg is een van de slechtst vertegenwoordigde provincies in de nationale elftallen, samen met onder andere Zeeland en Drenthe.