Glansrol voor Schuurs bij monsterzege Fortuna

© Niels van Renen
Aan de hand van toekomstig Ajacied Perr Schuurs heeft Fortuna Sittard vrijdagavond uitgehaald tegen RKC Waalwijk.
Na onder meer twee wonderschone treffers van de aanvoerder en twee rode kaarten voor de gasten stond er een 6-0 eindstand op het scorebord.

Schuurs

Op een volledig sneeuwvrij veld gebeurde er in de eerste helft weinig, onder meer doordat Fortuna aan de bal té slordig was. Na een halfuur spelen kwam het desondanks, uit het niets, uit een vrije trap op voorsprong. Nota bene Perr Schuurs, van wie donderdag bekend werd dat hij de overstap maakt naar Ajax, joeg de bal op schitterende wijze in de kruising voorbij keeper Vaessen: 1-0.
© Niels van Renen
Rood
Het aardig georganiseerde RKC kreeg daarmee een gevoelige tik te verwerken en verloor binnen enkele minuten alle controle over de wedstrijd. Na twee harde tackles door de Waalwijkers ontstond er een opstootje en daarbij ging RKC-er Serginho Greene over de schreef: scheidsrechter Kooij bestrafte dat met een rode kaart en zodoende mocht Greene inrukken. Zonder groots te spelen zocht na 45 minuten voetbal ook Fortuna, met een voorsprong op zak, de catacomben op.
Fabelachtig
Direct na rust presteerde, uiteraard, Schuurs het onmogelijke door opnieuw op fabelachtige wijze raak te schieten. De stand werd meteen naar 3-0 getild toen Stefan Askovski uit de draai eveneens het net vond. Daarmee was de wedstrijd zeven minuten na de pauze al beslist en kon Fortuna freewheelend op zoek naar meer doelpunten. Spits Finn Stokkers deed zijn duit in het zakje door de 4-0 in een zo goed als leeg doel binnen te schuiven.
Opnieuw rood
De problemen stapelden zich op voor RKC toen het na 65 minuten zelfs met negen man verder moest en Fortuna haar vijfde treffer van de avond binnenschoot: Quasten werd na een overtreding in het zestienmetergebied van het veld gestuurd en Djibril Dianessy benutte de toegekende penalty. Het slotakkoord was voor Lars Hutten, die in de absolute slotseconde de 6-0 binnenwerkte. Met de vierde overwinning op rij blijft Fortuna goed meedraaien in de top van de Jupiler League.
© Niels van Renen