MVV verliest met 3-2 in Almere

© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie
MVV heeft zijn tweede nederlaag op rij geleden. In Almere werd het 3-2 voor de thuisclub.
De ploeg van Ron Elsen, die weer een beroep kon doen op Ricardo Ippel, startte aanvallend.

Okita en Yildirim
De eerste waarschuwing van de Maastrichtenaren kwam van Okita, zijn schot belandde op de paal. Even later was het wel raak. Atilla Yildirim ging alleen op Kramer af en verschalkte in de zevende minuut de Almere-doelman, 0-1. De thuisclub reageerde meteen en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Verrips. Zo ging een kopbal via de bovenkant lat over.

Saai

In het restant van de eerste helft viel er weinig te beleven. Almere hield MVV na die vroege voorsprong onder druk. Pas na zo'n 25 minuten kon de Maastrichtse ploeg zich daaraan ontworstelen, zonder dat het tot grootste daden kwam. Maar MVV kwam ook niet meer echt in de problemen.
© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie
Comeback Almere
Dat was wel het geval in het eerste kwartier van de eerste helft. Almere-spits Dennis van der Heijden had de gelijkmaker op zijn voet, maar slaagde er niet in te scoren. Ook zijn volgende kans benutte hij niet. Zijn ploegmakker en topscorer Arsenio Valpoort had maar één kansje nodig. In de 60e minuut tekende hij voor de 1-1.

Afgemaakt
Meteen daarna ontsnapte MVV aan een achterstand, toen Van der Heijden de paal raakte. Dat gebeurde rond de 70e minuut nog een keer toen Valpoort de lat raakte. De achterstand kon niet uitblijven en in de 74e minuut scoorde Valpoort zijn tweede van de avond. Het duel leek beslist toen Walian er drie minuten later 3-1 van maakte. Yildirim maakte het nog even spannend toen - ook hij - zijn tweede van de avond scoorde (89e). Maar de resterende drie minuten extra tijd waren te kort om nog een punt uit het vuur te slepen.
Het is lang geleden dat de Maastrichtenaren twee competitieduels achter elkaar verloren. Dat gebeurde het hele vorige seizoen niet.