Xavier Maassen hoopt op 'podiumpje' in Zolder

© Xavier Maassen
Xavier Maassen denkt dat als hij komend weekend in de 24 uur van Zolder de nacht doorkomt, kans maakt op een podiumplek.
Het startschot op het Belgisch-Limburgse circuit valt zaterdag.

Ervaring

De kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft de voorbije jaren de nodige ervaring opgedaan met lange afstandsraces met zijn Amerikaanse maten Putman, Espenlaup en Foster, maar komt op het circuit van Zolder aan de start met Max van Splunteren en Jesse van Kuijk. Van Kuijk maakt zijn debuut in een 24-uurs race en dat geldt ook voor de mannen van de Porsche Groep Zuid, die een etmaal lang in touw zijn om de Porsche GT3 van het team technisch te ondersteunen.

Porsche

Maassen rijdt op het circuit van Zolder in eenzelfde Porsche waarmee hij ook aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux deelneemt. "Die is nieuw, heeft een vier liter motor en is voorzien van ABS, wat bij de sprintwedstrijden niet is toegestaan", vertelt de Maastrichtenaar tegen L1.

Uitrijden

De drietal heeft een goede kwalificatie gereden, maar geen al te hoge verwachtingen van hun eindklassering. "Het belangrijkste is dat we de race kunnen uitrijden en als we uit de problemen blijven en de nacht goed doorkomen, dan zit er misschien wel een podiumpje in", aldus Maassen.

Pittig

Maassen vindt het circuit van Spa-Francorchamps een van de mooiste circuits van de wereld, maar denkt dat de omloop van Zolder voor het publiek aantrekkelijker is omdat het compact is. "Voor de rijders is het een heel pittig circuit. Je hebt weinig momenten rust en weinig lange rechte stukken. Qua concentratie ben je constant bezig. Ik denk dat de race op het circuit van Zolder wel een van de vermoeiendste 24-uurs races is."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!