Hofland in WhatsApp-groep PSV: 'We hebben jullie door'

Mark van Bommel (links) en Kevin Hofland (rechts) in hun tijd bij Fortuna Sittard. © ANP
Assistent-trainer Kevin Hofland maakt zich met Fortuna Sittard op voor een bijzondere confrontatie. Niet alleen is het de eerste Sittardse thuiswedstrijd sinds tijden op het hoogste niveau, ook heeft Hofland een rijk verleden bij tegenstander PSV.
De oud-verdediger speelde tijdens zijn actieve loopbaan liefst 111 wedstrijden voor de Eindhovenaren. Later was hij bij PSV actief als jeugdtrainer.

WhatsApp-groep
Afgelopen seizoen verruilde Hofland de jeugdopleiding in Eindhoven voor de rol van assistent-trainer in Sittard. Hij zit wel nog altijd in een WhatsApp-groepsgesprek met voormalig collega's, vertelt hij op de website van PSV. "Daarin houden we elkaar lekker scherp. We jennen elkaar met dingetjes als 'we hebben jullie tactiek wel door'. Alles met een knipoog natuurlijk."

Mooi leermoment
Met PSV treft Fortuna Sittard de landskampioen en dus een geduchte tegenstander. "Ik wil dat ons team geniet en plezier heeft tijdens de wedstrijd. Met de staf bereiden we de groep zo goed mogelijk voor op PSV. Voor onze jongens is dit direct een mooi leermoment, maar we gaan de wedstrijd in om het hoogst haalbare na te streven en dat is in eerste instantie winst."

Fortuna-sausje
De wedstrijd, die zaterdag om 20:45 uur wordt gespeeld in Sittard, wordt sowieso een bal der herkenbaarheid. Fortunees Lars Hutten speelde in het verleden in Eindhoven en de technische staf van PSV is dankzij hoofdtrainer Mark van Bommel, assistent Jürgen Dirkx en keeperstrainer Ruud Hesp voorzien van een flink Fortuna-sausje.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!