Bert van Marwijk verliest met Saudi-Arabië

© Flickr/Udo Kempen/CC BY-NC 2.0
Bert van Marwijk heeft met Saudi-Arabië een gevoelige nederlaag geleden in het kwalificatietoernooi voor het WK van volgend jaar in Rusland.
De coach uit Meerssen zag zijn ploeg onderuit gaan bij de Verenigde Arabische Emiraten (1-2). Nawaf Al-Abid zette Saudi-Arabië nog wel op voorsprong. Daarna scoorden Ali Ahmed Mabkhout en Ahmed Khalil voor de thuisploeg in Al Ain.

WK

Van Marwijk verzuimde met Saudi-Arabië een grote stap naar het WK te zetten. Zijn ploeg heeft nog altijd een punt minder dan Japan en evenveel punten als Australië. De twee concurrenten van Saudi-Arabië treffen elkaar echter donderdag nog.

Cruciaal duel

Volgende week dinsdag staat de ploeg van Van Marwijk voor een cruciaal duel met Japan. De beste twee ploegen van de poule plaatsen zich voor het WK. De nummer drie is veroordeeld tot het spelen van play-offs tegen de nummer vier van de CONCACAF-groep. Panama en Honduras zijn de voornaamste kandidaten voor die positie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!