Problemen voor Verstappen tijdens training in Canada

© ANP
Max Verstappen heeft tijdens de vrije trainingen voor de Grote Prijs van Canada met wat problemen geworsteld.
Tijdens de tweede sessie op het circuit Gilles Villeneuve in Montréal viel zijn bolide tussen de zevende en achtste bocht stil door technische problemen.

Rode vlag
Daarop hing de organisatie de rode vlag uit om de training te onderbreken om veiligheidsredenen. Nadat de Red Bull van de Limburger van de baan was gehaald, werd het circuit weer vrijgegeven voor het laatste kwartier.

Zevende en vijfde
De negentienjarige Max reed in de eerste vrije training de zevende tijd (1.14,861). In de tweede sessie zette hij de vijfde tijd (1.13,388) neer voordat hij afhaakte wegens problemen in de versnellingsbak. "Ik weet niet wat het was, dat moeten we nog onderzoeken", liet Verstappen weten op zijn eigen website. "Het ging daarvoor goed, we zaten dicht bij de top vier. En op een baan waar we het normaal lastig hebben, kunnen we daar tevreden mee zijn. De auto werkt goed met de nieuwe updates."Teamgenoot
o
ok zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo, die de negende tijd in de eerste training reed, kwam de tweede vrije training niet vlekkeloos door. Zijn auto vertoonde in de motor de nodige mankementen. Daardoor kwam hij niet verder dan de vijftiende tijd (1.15,072).

Concurrentie

De Brit Lewis Hamilton zette in zijn Mercedes de beste tijd neer in de eerste sessie (1.13,809). In de tweede vrije training was Kimi Räikkönen in zijn Ferrari de snelste (1.12,935), gevolgd door Hamilton (1.13,150). WK-leider Sebastian Vettel uit Duitsland reed in zijn Ferrari vrijdag respectievelijk de tweede en derde tijd.